Pókember behálózta Ferenc pápát

Hűségesen várta a Szentatyát a pápai audiencián. 

2021. június 24., 14:44

Szerző:

Nem várt vendég érkezett a pápai audienciára. Az olaszok egyik államilag kitüntetett jótevője, Mattia Villardita Pókember bőrébe bújt, és egy darabig csendesen üldögélt egy pap mellett, majd az audiencia végén bemutatkozott Ferenc pápának. Mattia a szuperhős ruháját mintha a filmvászonról vette volna le, ráadásul egy Pókember–maszkot is adott a Szentatyának – írja Reuters.

Mattia egyébként nem véletlenül szegődött a pápai Audiencia VIP-szekciójába. A 27 éves férfi jótékonysági fellépései miatt vált ismertté az országban, a koronavírus betöréséig jelmezbe bújva gyerekeket látogatott a kórházakban, hogy mosolyt csaljon az arcukra. A vírus miatt azonban személyesen nem, csak telefonon tudta velük tartani a kapcsolatot. Eddig összesen 1400 híváson van túl. Sergio Mattarella olasz elnök tettéért díjjal is kitüntette, ezért kapott helyet a pápai audiencián. Az olasz Pókembert a Vatikán későbbi közleményében „egy igen jó szuperhősnek nevezte”.

 (Kiemelt kép I Pókember és a Ferenc pápa Fotó: vaticannews.va )

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).