Piros-fehér-zöldbe öltözött Brassó augusztus 20-án

Brassóban mintegy 23 ezer magyar él.

2021. augusztus 21., 15:23

Szerző:

Vasárnap este magyar nemzeti színekben világították ki a brassói polgármesteri hivatalt és a Cenket. Mindezt azért, hogy hangsúlyozzák a magyar közösség fontosságát a város fejlődésében – olvasható a brassói Polgármesteri Hivatal honlapján.

Mint írták, egy olyan városról van szó, amely a történelem során nemcsak az egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központ volt, hanem a három etnikum (román, magyar, szász) békés együttélésének mintapéldája.

Emlékeztetnek ugyanakkor arra, hogy nemcsak a magyarországi, de az erdélyi és bánáti magyaroknak is jeles nap augusztus 20. A legutóbbi, 2011-es népszámlálás szerint mintegy 23 ezer magyar él a városban, az összlakosság kevesebb, mint tíz százaléka.

 (Kiemelt kép: a Cenk piros-fehér-zöldben, Forrás: Polgármesteri Hivatal, Brassó, Románia)

 

 

15:38

Legalább negyvenegyen meghaltak a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban a héten Zahedanban – közölte az Iráni Emberi Jogok (IHR) nevű, norvégiai székhelyű szervezet vasárnap.

15:24

Az izraeli kormány programot fogadott el az orosz bevándorlók fogadására, mely segíti beilleszkedésüket – jelentette a Maárív című izraeli újság hírportálja vasárnap.