Philip Morris: A hagyományos cigarettázás napjai meg vannak számlálva

A világ legnagyobb dohánycégének vezérigazgatóa szerint az iparág számára az egyik legnagyobb kérdés, hogy a vállalatok meg tudnak-e felelni az egészségügyi kihívásoknak.

2021. május 7., 11:24

Szerző:

A cigaretták egészségkárosító hatása az egész szektort komoly kihívások elé állította, nem véletlenül fordít a PMI is nagyon komoly erőforrásokat a minél kevésbé káros termékek kifejlesztésére – számolt be az Mfor Jacek Olczak, a Philil Morris International (PMI) most kinevezett új globális vezérigazgatója nyilatkozatáról.

A szakember szerint a fogyasztók és a gyártók is kijelölték az új irányt, így nem kérdéses, hogy a hagyományos cigaretták egy idő után eltűnnek. Szerinte a későbbiekben a füstmentes termékek jelenthetik a megoldást. A PMI által kifejlesztett termék pozitív piaci fogadtatásra talált, és mind több fogyasztó tér át az ilyen dohánytermékekre, sőt sokan ezt követően könnyebben tudnak felhagyni a káros szenvedéllyel.

A vezérigazgató egyúttal cáfolta azt a tévhitet is, hogy sokan a kevésbé egészségkárosító termékek révén lesznek nikotinfüggők, majd térnek át a hagyományos cigarettákra. A vállalatvezető szerint öt éven belül a bevételeiknek már a felét az ilyen termékek tehetik majd ki.

A kutatások azt mutatják, hogy az elektromos hevítésű dohánytermékek ugyan a fogyasztókra károsak, de sokkal kisebb mértékben, mint a hagyományos cigaretták. További pozitívum, hogy a cigarettázók környezetében lévőknek nem okoz egészségkárosodást. A vezérigazgató szerint a kormányzati szereplőknek érdemes lenne megfontolni a kevésbé ártalmas termékek alacsonyabb adóztatását, mert ezzel a fogyasztók váltását is ösztönözni lehetne, hiszen számukra is vonzóbb lenne egy olcsóbb termék.

(Kiemelt kép: Photo by Yuri Cortez / AFP)

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.