Pezsgőbe fojtotta bánatát a világ a járvány alatt

Rekordmennyiségű pezsgő fogyott.

2022. január 21., 11:45

Szerző:

Minden korábbi rekordot tavaly a világ pezsgőfogyasztása, annak ellenére, hogy számos országban zárva voltak az éttermek, írja a 444.

A Comité Champagne nevű, több mint 16 ezer szőlőtermesztőt és 320 pezsgőtermelőt képviselő szervezet szerint a világ legjelentősebb pezsgőtermelőjének számító Franciaország 2021-ben 180 millió palack pezsgőt exportált. Ez hatalmas, 38 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. 2021-ben világszerte 5,5 milliárd euróért, azaz közel kétezer milliárd forintért értékesítettek pezsgőt, ami rekordnak számít.

(Kiemelt kép: REMKO DE WAAL / ANP MAG via AFP)

Az ukrajnai háború címén Moszkva ellen bevezetett büntetőintézkedésekre reagálva az orosz alsóház kedden megkezdte a megtorlás jogi lehetőségének kialakítását az orosz médiát korlátozó államokkal szemben, a moszkvai külügyminisztérium kitiltotta a brit felsőház több mint másfélszáz tagját, a közoktatási miniszter pedig bejelentette a kilépést a bolognai rendszerből.

Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire – jelentette ki kedden Soros György üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon.