Pavlográdban öt gyerek is megsebesült az orosz támadásban

Harmincnégy ember, köztük három gyerek is megsebesült Ukrajnában, miután a déli Pavlográdban eltalálta a várost egy orosz rakéta.

2023. május 1., 10:42

Szerző:

Harmincnégy ember, köztük öt gyermek sebesült meg az ukrajnai Pavlográdban, miután az orosz légierő hétfő hajnali rakétatámadásának egyik rakétája becsapódott a városban, írja a 24.hu ukrán forrásokra hivatkozva. Az ukrán hadvezetés korábban azt közölte, hogy a stratégiai bombázókról és tengeralattjárókról indított orosz rakéták nagy részét, 18-ból 15-öt a légvédelem megsemmisített, ez volt az egyik rakéta, amelyik célba ért.

Zaporizzsja régió megszállt részének orosz kormányzója szerint egy pavlográdi lőszerraktárat célzott meg a rakéta, ugyanakkor a robbanásban a környező lakóházak civiljei is megsérültek.

A sebesültek közül két nőt az intenzív osztályon kezelnek.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fekete füst száll fel a Harkiv melletti Csuhujiv katonai repülőteréről 2022. február 24-én. Fotó: Aris Messinis / AFP)

Vlagyimir Putyin orosz elnök két év intenzív háború után új védelmi minisztert javasolt, a gazdasági ügyekben járatos volt miniszterelnök-helyettest, Andrej Belouszovot – közölte vasárnap a Kreml.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).