Parti szikláknak csapódott egy menekültekkel teli hajó

Több mint harminc holttestet emeltek ki eddig a tengerből a dél-olaszországi Calabria partjainál, ahol egy több mint száz fős csoportot szállító hajó szenvedett balesetet – közölte a kikötő-kapitányság vasárnap.

2023. február 26., 12:42

Szerző:

A viharos időben bajba jutott hajónak a kikötőkaptányság és a pénzügyőrség sietett a segítségére. Ötven személyt sikerült partra menteni. Helyszínen van a csendőrség, tűzoltóság és a vöröskereszt is. 

A halottak száma az utóbbi órákban folyamatosan emelkedett:

a hatóságok közlése szerint több mint harminc holttestet találtak meg, közöttük kisgyerekeket is. 

A Törökországból indult hajó az olaszországi partok előtt néhány méterre a parti sziklákhoz sodródott és azokhoz csapódott. Más hatósági beszámolók szerint a hajót a viharos hullámok törték darabokra. A baleset a calabriai Steccato di Cutro magasságában történt. 

A túlélők beszámolói szerint közel száznyolcvanan utaztak a hajón, akik Irakból és Pakisztánból érkeztek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Menekültek szállnak le az olasz parti őrség hajójáról, miután megérkeztek a calabriai Corigliano kikötőjébe 2015. augusztus 29-én. Fotó: ALFONSO DI VINCENZO/Controluce/AFP)

 

 

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

2023. március 31., 17:07

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.