Papot hívtak az elromlott fűtésrendszerhez, hogy szenteltvízzel javítsa meg

A város lakói isteni segítséghez fordultak. 

2022. január 4., 15:24

Szerző:

A Gorj megyei Motru település lakói meleg víz és fűtés nélkül maradtak, a hatóságok nem tudták újraindítani a hő- és vízellátó rendszert – írja a Maszol.hu

A lap közlése szerint a város lakói isteni segítséghez fordultak, akik papot hívtak, hogy felszentelje a hibás rendszert. A városban a fűtőberendezés még december 28-án hibásodott meg, 30-án leállították az üzemet, mert a kazán eltömődött, egy szivattyú elfagyott és több tömítés is kiégett. 

A távhő- és melegvíz-ellátást biztosító cégnek nincs hivatalos igazgatója, ezért egy korábbi ügyintéző vette át az igazgatói szerepet, aki azonnal nekilátott a munkának. A hiba elhárításáért papot hívott, aki liturgiát tartott az üzemben. Sajnos az égiek nem tudtak segíteni a problémán, mint utóbb kiderült, az ügyintéző rossz üzemanyagot vásárolt, ami a szivattyú meghibásodásához vezetett. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.