Heves harcok dúlnak Gáza két legnagyobb városában

Nem csitulnak az összecsapások Gázavárosban és Hán Júniszban, a helyiek szerint senki nincs biztonságban az övezetben, a civilek alig találnak menedéket.

2023. december 11., 16:56

Szerző:

Az október 7-i terrortámadások után megkezdett izraeli hadműveletek óriási pusztítást eredményeztek az enklávéban, mostanra a körülbelül 2,3 milliós lakosság csaknem 85 százaléka lakóhelye elhagyására kényszerült. Vannak, akik attól félnek, hogy nem is térhetnek már vissza 

írja a szabadeuropa.hu.

Izrael első számú szövetségese, az Egyesült Államok továbbra is kitart a zsidó állam támogatása mellett, noha többször is határozottan felhívta a figyelmet a civilek védelmének fontosságára.

Helyszíni beszámolók szerint továbbra is heves harcok zajlanak a déli Hán Júniszban és környékén, ahol az izraeli erők előző héten újabb frontot nyitottak a szárazföldi offenzívában, emellett pedig folynak a katonai műveletek északon is, Gázavárosban és a Dzsabalija menekülttáborban.

(Kiemelt kép: Palesztinok építkezés romjait kutatják túlélők után az al-Maghazi menekülttábor elleni izraeli csapások után 2023. december 11-én a Gázai övezet középső részén, az Izrael és a palesztin Hamász mozgalom közötti harcok közepette. AFP)