Oroszország szerint fel kell készülni a NATO agresszív fellépésére

Rezeg a léc. 

2022. április 19., 18:58

Szerző:

Egy magas rangú orosz tisztviselő szerint Moszkvának fel kell készülnie a NATO esetleges agresszív fellépésére – jelentette az orosz TASZSZ hírügynökség.

Dmitrij Medvegyevet, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettesét idézték, aki azt mondta, hogy a katonai szövetség Oroszországgal szembeni határainak megerősítése már nem csak szóbeszéd.

Oroszország a múlt héten figyelmeztette a NATO-t, hogy ha Svédország és Finnország csatlakozik a szövetséghez, Oroszország atomfegyvereket és hiperszonikus rakétákat telepít egy európai kirekesztett területen. Mielőtt megkezdte volna invázióját, Oroszország azt követelte, hogy a szövetség egyezzen bele, leállítja a jövőbeni bővítéseket, de a háború miatt több NATO-erőt telepítettek a szövetség keleti szárnyába.

(Kiemelt képünk: Vladimir Putyin, Oroszország elnöke, 2017. február 2-án. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.