A kelet-ukrajnai Pokrovszk városát ért orosz légitámadások következtében 11 ember meghalt, köztük öt gyermek

Dnyipro városában 12-en sebesültek meg, Herszonban egy nő meghalt egy másik súlyosan megsebesült.

2024. január 7., 16:25

Szerző:

Egy a Pokrovszk városát és annak környékét ért orosz rakétacsapásban következtében tizenegy ember, köztük öt gyerek meghalt –írta meg a Népszava a theguardian.com beszámolója alapján.

 A donyecki terület ukrán ellenőrzés alatt álló részének kormányzója, Vadim Filaskin ekmondta, hogy a támadásban tíz ember megsérült, és a mentési munkálatok továbbra is folyamatban vannak. A támadásban meghalt gyerekek 3 és 17 év közöttiek voltak.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon azt írta, „Oroszországnak éreznie kell – mindig éreznie kell –, hogy egyetlen ilyen csapás sem maradhat következmények nélkül a terrorállamra nézve”.

A herszoni régió katonai közigazgatásának vezetője, Olekszandr Prokudin eközben arról számolt be, hogy az orosz hadsereg „erős tűz alá” vette a várost, és egy lakóépületet is célba vett. A támadásban egy nő megsebesült, egy másik pedig meghalt. Prokudin korábbi közlése szerint két gyerek is megsérült.

Dnyipro városában 12 ember sebesült meg egy dróntámadásban az ukrán hatóságok beszámolója szerint. Egy oktatási intézmény és annak kollégiuma, két többlakásos épület és egy adminisztratív épület megrongálódott.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Szergej Bobok / AFP)