Mariupol után újabb területeket szállhatnak meg az orosz erők

A hatékony ukrán ellenállás ellenére, az orosz erők újabb területeket szerezhetnek meg napokon belül. 

2022. május 27., 07:51

Szerző:

Bár Ukrajna védelme továbbra is hatékony, az orosz megszállók haladást értek el az elmúlt napokban a harmadik védelmi vonal előkészítésében – írja az American Institute for War Studies (ISW) elemzése nyomán az Index. 

Az amerikai hadtudományi intézet szerint az orosz csapatok átvették az irányítást a Luhanszki régió több mint 95 százaléka fölött, a következő napokban pedig befejezik Szeverdonyeck elfoglalását. Ennek ellenére jelentős előrelépést Izjumnál, Harkivnál és Donyecknél sem tudtak elérni. 

(Kiemelt kép: Egy ukrán katona áll egy megsemmisült orosz páncélozott harckocsi előtt egy faluban Kijev régió északi részén 2022. március 28-án. fotó: Anatolij Sztepanov / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.