Oroszország új ellenségei: Morgan Freeman és a halott politikusok

Egészen érdekes nevek is felkerültek az oroszok 963 fős, amerikaiakat is érintő tiltólistájára.

2022. május 21., 21:46

Szerző:

Számos kongresszusi képviselő, Joe Biden elnök és fia, az amerikai külügy- és hadügyminiszter mellett Morgan Freeman színművész is felkerült arra közel 1000 fős listára, amit Oroszország vezet folyamatosan február 24 óta, és szombaton frissített a területéről kitiltott amerikai és kanadai állampolgárokról. A lista, mint amerikai hírportálok írják, szimbolikus lépés, amely a két ország közötti ,egyre fagyosabb nemzetközi kapcsolatokat hivatott jellemezni. Nem Freeman az egyetlen érdekesség a listán: oda felkerült például Justin Trudeau felesége, Sophie Gregoire Trudeau is.

A legérdekesebb nevek a listán viszont John McCain volt elnökjelölt és Melissa Drisko, Védelmi Hírszerző Ügynökség (Defense Intelligence Agency, DIA) korábbi igazgatóhelyette, mivel mindketten meghaltaak még 2018-ban.

(Kiemelt kép: Morgan Freeman színész. Fotó: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

14:33

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.