Orosz–ukrán háború: masszív támadásra készülnek az oroszok Nyikolajevben

Ezt állítja Nyikolajev város regionális államigazgatási vezetője.

2022. március 8., 18:54

Szerző:

Vitalij Kim, Nyikolajev város regionális államigazgatási vezetője szerint az orosz csapatokat átcsoportosították, és arra készülnek, hogy masszív támadást intézzenek a város ellen.

„Az orosz csapatok az eddigieknél sokkal nagyobb erőkkel készülnek a város ellen. A tervük az, hogy mindenáron elfoglalják a várost”

– mondta a városvezető, hozzátéve, hogy meg fogják védeni a várost mindenáron.

Az ukrajnai sajtó azt is írta, hogy kedden reggel Oleksiy Arestovich az elnöki iroda vezetője azt mondta: az orosz hadsereg hat várost akar az elkövetkező 36 órában elfoglalni, de vannak veszteségeik.

(Kiemelt kép: Ukrán önkéntesek szövetcsíkokból készítenek álcahálót a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. február 28-án. Putyin február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Fotó: MTI/AP / Bernat Armangue)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.