Orosz–ukrán háború: masszív támadásra készülnek az oroszok Nyikolajevben

Ezt állítja Nyikolajev város regionális államigazgatási vezetője.

2022. március 8., 18:54

Szerző:

Vitalij Kim, Nyikolajev város regionális államigazgatási vezetője szerint az orosz csapatokat átcsoportosították, és arra készülnek, hogy masszív támadást intézzenek a város ellen.

„Az orosz csapatok az eddigieknél sokkal nagyobb erőkkel készülnek a város ellen. A tervük az, hogy mindenáron elfoglalják a várost”

– mondta a városvezető, hozzátéve, hogy meg fogják védeni a várost mindenáron.

Az ukrajnai sajtó azt is írta, hogy kedden reggel Oleksiy Arestovich az elnöki iroda vezetője azt mondta: az orosz hadsereg hat várost akar az elkövetkező 36 órában elfoglalni, de vannak veszteségeik.

(Kiemelt kép: Ukrán önkéntesek szövetcsíkokból készítenek álcahálót a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. február 28-án. Putyin február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Fotó: MTI/AP / Bernat Armangue)

Tegnap 21:59

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.