Oroszország cáfolja, hogy 400 katonájuk halt meg egy ukrán rakétatámadásban

Az ukrán védelmi erők szilveszterkor megtámadták az orosz katonák egyik bázisát a Donyeck megyei Makijivka településen. Az ukrán jelentések szerint mintegy 400 katona halt meg. Az oroszok viszont arról számoltak be, hogy 63 orosz katona halt bele a rakétatámadásba.

2023. január 2., 17:37

Szerző:

Az ukrán védelmi erők szilveszterkor megtámadták az orosz katonák egyik bázisát a Donyeck megyei Makijivka településen, a célzott csapásban mintegy négyszáz orosz katona meghalt és háromszáz megsebesült – közölte hétfőn az ukrán fegyveres erők stratégiai kommunikációs osztálya a Telegrammon. Az esetről később az orosz védelmi minisztréium is kiadott közleményt, amelyben arról írnak, hogy hatvanhárom orosz katona vesztette életét a rakétatámadásban.

Az ukrán erők arról számoltak be, hogy az orosz katonák a helyi szakiskola épületében tartózkodtak, amit HIMARS rakétavetővel lőttek. Igor Girkin orosz veterán katona arról beszélt, hogy az épületben lőszert is tároltak, ami tovább súlyosbította a károkat.

Moszkva pedig arról számolt be, hogy az ukrán erők hat rakétát indítottak az egyik orosz alakulat ideiglenes szálláshelyéül szolgáló épület ellen, ebből kettőt az orosz légvédelem lelőtt, négy viszont eltalálta célpontját.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy ukrán tüzérségi egység Bakhmut külterületén 2022. november 8-án. Fotó: BULENT KILIC / AFP)