Őrizetben a francia rendőrgyilkosság feltételezett elkövetője

Igazoltatás közben lőtték le a 36 éves rendőrt, most elfogták a lehetséges elkövetőt és segítőit.

2021. május 10., 15:25

Szerző:

Négy embert őrizetbe vett a francia rendőrség a múlt heti avignoni rendőrgyilkossággal összefüggésben, köztük a feltételezett elkövetőt – jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter. A négy ember közt van az elkövető, a tettestársa, az őket szállító gépkocsi sofőrje, és a főgyanúsított lánytestvére.

A tragédia szerda este történt Avignonban, a rendőrt akkor gyilkolták meg, amikor egy ismert kábítószer-elosztó helyen razziáztak. Igazoltatás közben egy férfi többször rálőtt a 36 éves rendőrre, aki a helyszínen meghalt. A többi rendőr visszalőtt, de az elkövető egy rollerral elmenekült.

A rendőrség közlése szerint az elkövetőt és a segítőjét több napja megfigyelték. A gyanúsított és segítője Spanyolországba akart elmenekülni, amikor az autópályán előállították. A belügyminiszter jelezte, hogy egy rendőrgyilkosság „nem maradhat büntetlen”.

A France2 közszolgálati televízió értesülése szerint a feltételezett elkövető 19, a tettestársa 21 éves, mindkét férfinak kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyei voltak már korábban. A belügyminiszter és a kormányfő kedden nemzeti megemlékezésen búcsúztatja el a rendőrt.

(Kiemelt képünkön: Rendőrök emlékeznek meg a meggyilkolt kollégájuk, Eric Masson képénél az avignoni rendőrállomsánál, 2021. május 9-én. Fotó: AFP | Nicolas Tucat)

 

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.