Óriási tűz pusztít Horvátországban, gyorsan terjednek a lángok

Egy helyi tűzoltóparancsnok szerint még kedden is oltani kell a lángokat.

2021. augusztus 2., 19:27

Szerző:

Hétfő 11 óra körül tűz ütött ki Horvátországban, Trogir közelében. A lángokat eddig nem sikerült megfékezni, mivel az erős szél miatt gyorsan terjednek  – írja az index.hr. Eddig több mint 160 tűzoltót, 50 tűzoltókocsit és több helikoptert is mozgosítottak a területekre.

Blaženko Boban horvát politikus az N1-nek azt nyilatkozta, hogy a tűz nagyon nagy területet fed le, és egyelőre nincs sok információja a károkról. Mint mondta, a mezőgazdaságban nem keletkezett nagy veszteség.

A tűz veszélyezteti többek között Plano városát, egy helyi tűzoltóparancsok arról számolt be, hogy egyelőre nem tudnak semmit mondani, mert percről percre változik a helyzet. „A tüzet még nem lehet kordában tartani” – jelentette ki a Novu TV-nek, szerinte még kedden is tartani fog az oltás. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Dalmacija Danas pedig arról ír, hogy több újabb helyen keletkezett tűz hétfő délután Horvátországban: kettő Splitben és egy Šibenik közelében.

 
 

 

(Kiemelt kép: YouTube)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.