Ördögűzés közben agyonvertek egy tízéves lányt, hatalmas a felháborodás

2020. május 31., 17:30

Szerző:

Belehalt egy tízéves lány egy hagyományos muszlim gyógyító szertartásba Algériában. Az eset nagy felháborodást váltott ki az észak-afrikai országban, ahol a vallási gyógyítás és ördögűzés most is elég elterjedt. A 28 éves gyógyítót letartóztatták.

A szertartást a lány otthonában, Guelma városban végezték, ahonnan súlyos sérülésekkel vitték kórházba, de ott sem sikerült megmenteni az életét.

Az ügyész elrendelte a test boncolását, az Allah nevében fellépő gyógyítót pedig letartóztatták.

 A ruqya néven ismert vallási gyógyító szertartások ma is elég népszerűek az iszlámban, a modern korban alternatív gyógyászatként is jelen vannak. A lány halála nagy felháborodást váltott ki Algériában a közösségi médiában, ahol kínzásról és kivégzésről írnak – írja a Guardian nyomán az Index. 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).