Orbán Viktor a szélsőjobboldali Marine LePent fogja támogatni hivatalosan is

A kampánysegítség videós formátumban érkezik majd.

2022. február 3., 15:55

Szerző:

A francia France Info értesülései szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök hamarosan videóban fog kiállni a franciaországi elnökválasztás egyik szélsőjobboldali jelöltje, Marine LePen mellett, számol be az értesülésről a Népszava.

Ahogy a lap írja, a magyar miniszterelnök videóüzenetét néhány perccel Marine Le Pen színpadra lépése előtt fogják bemutatni. A francia sajtó úgy tudja, más európai politikusok is szót kaphatnak a rendezvényen, ami növelné az elnökjelölt nemzetközi tekintélyét.

A francia elnökjelöltet médiaértesülések szerint egy magyar bank a közelmúltban több mint 10 millió eurós hitellel segítette meg.

(kiemelt kép: Olivier Matthys / POOL / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.