Orbán Viktor a szélsőjobboldali Marine LePent fogja támogatni hivatalosan is

A kampánysegítség videós formátumban érkezik majd.

2022. február 3., 15:55

Szerző:

A francia France Info értesülései szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök hamarosan videóban fog kiállni a franciaországi elnökválasztás egyik szélsőjobboldali jelöltje, Marine LePen mellett, számol be az értesülésről a Népszava.

Ahogy a lap írja, a magyar miniszterelnök videóüzenetét néhány perccel Marine Le Pen színpadra lépése előtt fogják bemutatni. A francia sajtó úgy tudja, más európai politikusok is szót kaphatnak a rendezvényen, ami növelné az elnökjelölt nemzetközi tekintélyét.

A francia elnökjelöltet médiaértesülések szerint egy magyar bank a közelmúltban több mint 10 millió eurós hitellel segítette meg.

(kiemelt kép: Olivier Matthys / POOL / AFP)

Tegnap 20:07

Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben egy keresztény magániskolában hétfőn – közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője.

Humza Yousaf eddigi egészségügyi minisztert választották a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) új vezetőjévé. A vezetőválasztási versengés hétfőn bejelentett eredménye azt is jelenti, hogy Yousaf lesz Skócia következő miniszterelnöke.

2023. március 27., 12:59

Ismeretlen fegyveresek rátámadtak egy tévészékházra az albán fővárosban, Tiranában hétfőre virradóra, és megöltek egy biztonsági őrt – számolt be az albán média rendőrségi információkra hivatkozva.