Félezer bunkert épít egy vállalkozó, mert jön a világvége

Egy katonai bázist alakítanak át óvóhelyekké, hűtővel, kanapéval, mosógéppel.

2023. december 8., 18:12

Szerző:

Nem kevesebb, mint 575 bunkerrel készül a világvégére egy amerikai vállalkozó, elképesztő az érdeklődés – írja az ATV. A cég azokat célozza meg, akik nem engedhetik meg maguknak a milliárdosok luxusbunkereit, így már Európában is meghirdette a fapados óvóhely projektet. A programot meghirdető cég a dél-dakotai Black Hills hegységben vásárolt meg egy korábbi katonai bázist, ahol a föld alatti raktárakban egykor lőszereket tároltak. A hatalmas területen összesen 575 bunkerszerű helyiséget alakítanak ki lakható óvóhelyekként.

A világvége bunkereket üzemeltető Vivos ügyvezető igazgatója, Dante Vicino szerint akár tízezer ember is elfér a földalatti létesítményekben. „Az átlagemberek mostantól lefoglalhatják a helyüket arra az esetre, ha elszabadul a pokol” – ígéri az igazgató, aki úgy véli, hogy nem csak a legfelsőbb 1 százalék tagjai vagy a feketeöves világvégevárók gondolkodnak azon, hogyan lehet túlélni egy váratlan katasztrófát.

Az óvóhelyeket a hírek szerint legalább egyéves önálló működésre szerelik fel anélkül, hogy az embereknek vissza kellene térniük a felszínre.

Dante Vicino a Covid-19 fenyegetését, az ukrán háborút, valamint a Kínával és a Közel-Kelettel kapcsolatos feszültséget említette a kereslet növekedésének okaként.

A Vivos által kialakított modern bunkerek bútorozottak és minden szükséges dologgal felszereltek. A nappalit kanapékkal, szőnyeggel és asztallal, a konyhát pedig teljesen felszerelt hűtőszekrénnyel, fagyasztóval, mikrohullámú sütővel, mosógéppel és étkezőasztallal látják el. A hálószobák és a fürdőszobák tekintetében négy lehetőség közül választhatnak az érdeklődők, kisméretű garzontól kezdve a nagycsaládos elhelyezésig. A kereslet óriási, mint az igazgató elmondta, „a megkeresések és a kérelmek száma több mint 2000 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az eladások pedig több mint 300 százalékkal emelkedtek és exponenciálisan nőnek”. Az Egyesült Államokban található tábor a Vivos Xpoint nevet viseli, de a vállalat építi a Vivos Europa-t is, amelyet egy németországi hegyoldalban alakítanak ki.

(Kiemelt képünkön: bunjóker bejárata. Fotó:stupidDOPE.com Twitter oldala)