Öngyilkos lett a börtönben a McAfee vírusirtó program atyja

Nem sokkal azután, hogy a bíróság elrendelte kiadatását az Egyesült Államoknak, ahol adócsalással vádolják.

2021. június 24., 06:39

Szerző:

„Holtan találták a cellájában, feltehetően öngyilkos lett” – közölte a katalóniai büntetés-végrehajtás egyik szóvivője. A férfit egy Barcelona közelében lévő börtönben őrizték.

A 75 éves férfit adócsalás vádjával akár 30 évre is ítélhették volna az Egyesült Államokban. A vádak a 2016–2018-as pénzügyi évekre vonatkoztak.

A vállalkozót tavaly októberben vették őrizetbe a barcelonai nemzetközi repülőtéren. Egy bíró úgy döntött, hogy előzetes őrizetbe kell helyezni, amíg döntés születik a kiadatásáról.

Egy videós meghallgatáson júniusban McAfee azzal érvelt, hogy az ellene felhozott vádak politikai indíttatásúak, és élete végéig börtönbe zárják, ha visszaküldik az Egyesült Államokba.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

(Kiemelt képünk: Wikipedia, Gage Skidmore)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.