Nyilvánosan is kiáll Trump mellett a Facebook-vezér

Ezért inkább otthagyja az igazgatótanácsot.

2022. február 20., 19:53

Szerző:

Két évtized után otthagyja a Facebook igazgatótanácsát a Szilícium-völgy legbefolyásosabb konzervatív üzletembere, Peter Thiel – írja az Index. A befektető a jövőben Trump támogatásával szeretne inkább foglalkozni. Peter Thiel volt a Facebook első külső befektetője, aki még 2004-ben szállt be a gigacégbe. Az üzletember 2005-ben került az igazgatótanácsba, jelenleg 2,6 milliárd dollárra becsülik a vagyonát.

Thiel neve akkor lett igazán ismert, amikor 2016-ban támogatta Donald Trump kampányát, felszólalt a republikánus kongresszuson, majd személyesen is részt vett a volt amerikai elnök kormányalakítási stábjában. Thiel jelenleg 16 republikánus politikus kampányát támogatja. Távozásának valószínűleg köze van ahhoz, hogy Donald Trump hétfőn elindítja az „Igazság”, a the TRUTH Social elnevezésű közösségi oldalát, ami „cenzúramentes” Facebook-alternatívaként akar szerepelni.

(Kiemelt kép: Peter Thiel hivatalos Facebook-oldala)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.