Nyilvánosan is kiáll Trump mellett a Facebook-vezér

Ezért inkább otthagyja az igazgatótanácsot.

2022. február 20., 19:53

Szerző:

Két évtized után otthagyja a Facebook igazgatótanácsát a Szilícium-völgy legbefolyásosabb konzervatív üzletembere, Peter Thiel – írja az Index. A befektető a jövőben Trump támogatásával szeretne inkább foglalkozni. Peter Thiel volt a Facebook első külső befektetője, aki még 2004-ben szállt be a gigacégbe. Az üzletember 2005-ben került az igazgatótanácsba, jelenleg 2,6 milliárd dollárra becsülik a vagyonát.

Thiel neve akkor lett igazán ismert, amikor 2016-ban támogatta Donald Trump kampányát, felszólalt a republikánus kongresszuson, majd személyesen is részt vett a volt amerikai elnök kormányalakítási stábjában. Thiel jelenleg 16 republikánus politikus kampányát támogatja. Távozásának valószínűleg köze van ahhoz, hogy Donald Trump hétfőn elindítja az „Igazság”, a the TRUTH Social elnevezésű közösségi oldalát, ami „cenzúramentes” Facebook-alternatívaként akar szerepelni.

(Kiemelt kép: Peter Thiel hivatalos Facebook-oldala)

10:18

Gyakorlatozás közben összeütközött az amerikai hadsereg két HH-60 Blackhawk típusú helikoptere Kentucky fölött – közölte Nondice Thurman amerikai katonai szóvivő csütörtökön.

08:29

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.