Nukleáris robbanófejek szállítására használt vonat tart az ukrán frontra

Nukleáris robbanófejek szállítására alkalmas vonat indult az ukrán frontra, a szakértő szerint ez csupán elrettentő üzenet a Nyugatnak.

2022. október 4., 16:32

Szerző:

A Telegraph World News tweetelt kedden egy olyan ukrán frontra tartó orosz vonatról, amelyet nukleáris robbanófejek szállítására használnak. Egy szakértő szerint ez egyelőre csak elrettentő üzenet, nem valószínű, hogy tényleges csapásra készülnének.

Egy lengyel biztonsági szakértő, Konrad Muzyka azonosította a vonatot; a szerelvény az orosz védelmi minisztérium egyik különleges igazgatóságához tartozik, amely a nukleáris robbanófejekért felel. A felvételen csak annyi látszik, hogy a vonaton páncélozott harcjárműveket szállítanak, ezért Muzyka szerint sokkal valószínűbb, hogy a moszkvai kormány így akar üzenni a Nyugatnak, hogy hajlandóak fokozni a konfliktust.  

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.