Novemberben újra kinyit Amerika, ezeknek kell megfelelnie a beutazóknak

A szputnyikosok továbbra is gondban vannak.

2021. október 27., 11:53

Szerző:

November nyolcadikától ismét megnyílnak az Egyesült Államok határai, azonban jó pár feltételnek így is eleget kell tennie annak, aki az országba kíván lépni. A Fehér Ház közleménye szerint a legfontosabb, hogy a beutazók csakis a WHO, illetve a Szövetségi Gyógyszer Ügynökség (Federal Drug Agency, FDA) által vakcinával oltott személyek lehetnek. Ezek közé tartozik a Pfizer, a Moderna, a Johnson & Johnson, az AstraZeneca, a kínai Sinopharm és a Sinovac.

A Szputnyik-V továbbra sem számít elfogadottnak, azonban a belépés lehetséges azoknak is, akik a felsoroltak valamilyen keverékét, kombinációját kapta első és második vagy harmadik injekcióként, írja az iho.hu.

További korlátozás, hogy a belépéshez 72 órás teszt szükséges, az oltásokat pedig legalább két héttel a belépés előtt kell megkapnia az utasnak. Amerikai állampolgárok, illetve a permanens tartózkodási engedéllyel rendelkezők oltottság nélkül is beengedhetők, viszont esetükben a negatív teszteredmény az indulás előtti 24 órán belüli frissességű kell, hogy legyen. Ugyancsak oltás nélkül, de háromnapos negatív teszteredménnyel engedik be a 18 éven aluliakat is. Kiemelték továbbá, hogy novembertől nem régiók alapján fog szűrni a beutazókat, hanem személyes oltottsági státuszuk alapján. 

(Kiemelt kép: Jacek Boczarski / Anadolu Agency via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.