Megvan az izraeli választások időpontja

Feloszlatta magát az izraeli parlament, a kneszet, november elsejére írták ki a parlamenti választásokat az országban – jelentette a helyi média csütörtökön.

2022. június 30., 11:13

Szerző:

Kudarcot vallott az ellenzéknek az ultraortodox pártok kérésére tett kísérlete az október 25-i időpont megszavazásához, és 57-47 arányban a koalíció javaslatát, a november 1-jét fogadták el.

A 120 képviselő többsége, 92-en ellenszavazat nélkül megszavazta a parlament feloszlatásáról szóló törvényjavaslat végső, harmadik változatát is, és éjféltől a koalíciós megállapodás rotációs egyezségének megfelelőn átmeneti kormány élén Jaír Lapid, a centrista Van jövő párt vezetője átveszi a kormányfői hivatalt Naftali Bennettől.

(Kiemelt képünk: Maghar, 2021. március 23. Izraeli arab férfi leadja szavazatát az izraeli parlamenti választásokon az észak-izraeli Magharban 2021. március 23-án. Izraelben két éven belül negyedszer rendeznek parlamenti választást. Fotó:
MTI/AP/Mahmúd Illean)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.