Megvan az izraeli választások időpontja

Feloszlatta magát az izraeli parlament, a kneszet, november elsejére írták ki a parlamenti választásokat az országban – jelentette a helyi média csütörtökön.

2022. június 30., 11:13

Szerző:

Kudarcot vallott az ellenzéknek az ultraortodox pártok kérésére tett kísérlete az október 25-i időpont megszavazásához, és 57-47 arányban a koalíció javaslatát, a november 1-jét fogadták el.

A 120 képviselő többsége, 92-en ellenszavazat nélkül megszavazta a parlament feloszlatásáról szóló törvényjavaslat végső, harmadik változatát is, és éjféltől a koalíciós megállapodás rotációs egyezségének megfelelőn átmeneti kormány élén Jaír Lapid, a centrista Van jövő párt vezetője átveszi a kormányfői hivatalt Naftali Bennettől.

(Kiemelt képünk: Maghar, 2021. március 23. Izraeli arab férfi leadja szavazatát az izraeli parlamenti választásokon az észak-izraeli Magharban 2021. március 23-án. Izraelben két éven belül negyedszer rendeznek parlamenti választást. Fotó:
MTI/AP/Mahmúd Illean)

Bombatölcsérekkel lyuggatott búzamezők, blokád alatt tartott kikötők és szállítási útvonalak, brutális hőhullám és vízhiány, egekbe szökő élelmiszerárak, egyre több éhes száj – 2022 nyarának globális agrár- és élelmiszerhelyzete a többet kevesebből elvét vetíti előre.