Németországban az emberek úgy döntöttek nincs korona, karnevál van

ATV: Németországban vészesen romlik a helyzet, mégis szórakoznak az emberek.

2021. november 12., 08:39

Szerző:

Minden eddiginél több új fertőzöttet regisztráltak 24 óra alatt Németországban. Ennek ellenére elkezdődött a karneváli szezon Kölnben – írja az ATV pénteki cikkében.

Annak ellenére, hogy a koronavírussal fertőzöttek száma rohamosan nő, a németek mintha megfeledkeztek volna a járványról, teljes karneváli hangulatban szórakoznak és parádéznak Köln utcáin. Úgy tűnik, idén akarják behozni a lemaradásukat, ugyanis tavaly, pont a karneválok miatt betiltották az utcai mulatságokat, a koronavírus miatt pedig komoly leállások voltak.  

Hiába azonban a minden eddiginél több új fertőzött, az idei karnevált már engedélyezte a német kormány a magas oltakozási kedvre hivatkozva. A karneválon is csak azok vehetnek rész, akik az oltás összes kötelező dózisát megkapták, a résztvevőket szigorúan ellenőrzik a szervezők. 

„Jó, hogy még a koronavírus idején is lehet bulizni. Ilyen szigorú ellenőrzések mellett itt biztonságban vagyunk”

– mondta az egyik résztvevő.

„Németországban egyébként minden eddiginél több, ötvenezer koronavírusos fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. Egy hete ez a szám még csak 33 ezer volt. A német alkancellár szerint szigorúbb megelőző intézkedésekre lenne szükség” – írja az ATV.

„Továbbra is óvatosnak kell lennünk. Érvényesíteni kell például a kötelező szájmaszk-viseletet a tömegközlekedésben és nyilvános eseményeken. Megfelelő távolságot kell tartani egymástól, be kell tartani a higiénés szabályokat” – mondta a leendő kancellár, Olaf Scholz.

 

(Kiemelt kép: 2021. november 1., Észak-Rajna-Vesztfália, Köln: A karneválozók estig ünnepelnek Köln óvárosának utcáin. A 11.11.-et idén is Corona körülmények között ünneplik jelenlétében. A karnevál fellegváraiban, Kölnben és Düsseldorfban azonban ez csak a beoltottakra és a gyógyultakra vonatkozik. Fotó: Thomas Banneyer / dpa Picture-Alliance via AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).