Németh Balázs: Csapjunk már egy nagyobb botrányt, hátha az UEFA is meghallja

Az M1 hírolvasója szerint jó lenne, ha a romániai magyarok is megkapnák a tiszteletet az UEFA-tól.

2021. augusztus 12., 11:40

Szerző:

„Csapjunk már egy nagyobb botrányt, hátha az UEFA is meghallja” – kezdi Facebook-posztját az M1 hírolvasója. Németh Balázs azért akadt ki, mert szerinte nem biztos, hogy a romániai futball botrányok nem biztos, hogy eljutnak az UEFA-hoz. A televíziós szerint pedig jó lenne, ha az UEFA a romániai magyar kisebbségekkel is foglalkozna.

„Elszabadult a magyarellenes gyűlölet a romániai stadionokban. Amikor a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, vagy a csíkszeredai csapat játszik a román bajnokságban, rendszeresen magyarellenes, magyargyűlölő rigmusokat kiabálnak a román szurkolók. Például azt, hogy »kifelé a magyarokkal az országból!«” – írta Németh Balázs. Az M1 hírolvasója hozzátette: „Előző hétvégén a Sepsi kapusát többen le is köpték, miközben hangosan szidták a magyar kisebbséget.”

Németh Balázs írta még azt is: „A román szövetség – ha egyáltalán foglalkozik ilyen ügyekkel – általában minimális pénzbüntetést szab ki, ezért az UEFA-tól várnának segítséget a magyar csapatok. Meg is történt a hivatalos bejelentés! A foci Eb óta tudjuk, hogy az UEFA ellenőrei MINDENT MEGHALLANAK egy tömött stadionban, AMIT AKARNAK. Meg is büntették Magyarországot Vajon a romániai botrányok híre eljut az UEFA svájci központjába? Érdekli őket egyáltalán, ha egy nemzeti kisebbség tagjai ellen uszítanak a lelátókon? – teszi fel a kérdéseket a közmédia hírolvasója, hangsúlyozva, hogy szerinte jó lenne, ha a romániai magyarok is megkapnák a tiszteletet.

(Kiemelt kép: Németh Balázs. Fotó: Youtube)

20:42

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón, ahol a miniszterelnököt a találkozó előtt füttykoncerttel várták a tiltakozók.

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.

„Meggyőződésünk, hogy Oroszország veresége nélkülözhetetlen Európa biztonságához és stabilitásához” – jelentette ki Emanuel Macron hétfőn a párizsi konferencián. A francia elnök kijelentette, hogy konszenzus született arról, hogy Ukrajnát olyan fegyverekkel kell támogatni, melyek képesek végzetes csapást mérni Oroszországra.

Hatalmas balhé volt Brüsszelben az EU mezőgazdasági politikája miatt. Belga, holland, francia és olasz termelők is részt vettek azon demonstráción, melyen Brüsszel utcáit gyakorlatilag elöntötte a trágya. Égtek a gumiabroncsok és a tüntetők a rendőrségi sorfalat is áttörték. 

Petr Fiala keddre kormányfői csúcstalálkozóra hívta meg visegrádi partnereit – Donald Tusk lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnököt. A cseh miniszterelnök nem különösebben rajong Orbán Viktorért. A V4 -csúcstalálkozó központi témája Ukrajna támogatása.