Németh Balázs: Csapjunk már egy nagyobb botrányt, hátha az UEFA is meghallja

Az M1 hírolvasója szerint jó lenne, ha a romániai magyarok is megkapnák a tiszteletet az UEFA-tól.

2021. augusztus 12., 11:40

Szerző:

„Csapjunk már egy nagyobb botrányt, hátha az UEFA is meghallja” – kezdi Facebook-posztját az M1 hírolvasója. Németh Balázs azért akadt ki, mert szerinte nem biztos, hogy a romániai futball botrányok nem biztos, hogy eljutnak az UEFA-hoz. A televíziós szerint pedig jó lenne, ha az UEFA a romániai magyar kisebbségekkel is foglalkozna.

„Elszabadult a magyarellenes gyűlölet a romániai stadionokban. Amikor a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, vagy a csíkszeredai csapat játszik a román bajnokságban, rendszeresen magyarellenes, magyargyűlölő rigmusokat kiabálnak a román szurkolók. Például azt, hogy »kifelé a magyarokkal az országból!«” – írta Németh Balázs. Az M1 hírolvasója hozzátette: „Előző hétvégén a Sepsi kapusát többen le is köpték, miközben hangosan szidták a magyar kisebbséget.”

Németh Balázs írta még azt is: „A román szövetség – ha egyáltalán foglalkozik ilyen ügyekkel – általában minimális pénzbüntetést szab ki, ezért az UEFA-tól várnának segítséget a magyar csapatok. Meg is történt a hivatalos bejelentés! A foci Eb óta tudjuk, hogy az UEFA ellenőrei MINDENT MEGHALLANAK egy tömött stadionban, AMIT AKARNAK. Meg is büntették Magyarországot Vajon a romániai botrányok híre eljut az UEFA svájci központjába? Érdekli őket egyáltalán, ha egy nemzeti kisebbség tagjai ellen uszítanak a lelátókon? – teszi fel a kérdéseket a közmédia hírolvasója, hangsúlyozva, hogy szerinte jó lenne, ha a romániai magyarok is megkapnák a tiszteletet.

(Kiemelt kép: Németh Balázs. Fotó: Youtube)

18:31

Megszavazta a lengyel parlament alsóháza azt a kormánypárti tervezetet, amelynek értelmében 2024. április 30-ig meghosszabbítanák az önkormányzatok választási ciklusát. Ennek megfelelően Lengyelországban fél évvel elhalasztanák a helyhatósági választást, amelynek időpontja egyébként egybeesne a jövő őszi parlamenti választáséval.

17:21

A szivárgások pontos mértéke nem tisztázott, de az Északi Áramlat földvezetékeken nem volt visszatartó mechanika, ezért az összes vezetékben lévő földgáz kiszabadulhat, ami azt jelenti, hogy több, mint 1,3 millió autó éves üvegházhatást előidéző gázkibocsátásának megfelelő mennyiségű metán kerülhet a légkörbe mindössze pár nap leforgása alatt.

16:59

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy hazai gyártmányú drónjaik nem felelnek meg „taktikai és technológiai” követelményeknek.