Német külügyi államminiszter: A magyar parlament súlyosan diszkriminálja az LMBTIQ embereket

A német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere és a német közmédia is beszólt az Orbán-kormánynak.

2021. június 15., 22:22

Szerző:

A magyar törvényhozás súlyosan diszkriminálja az LMBTIQ+ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszex, queer) közösség tagjait, közölte kedden a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere.

Michael Roth Twitter-posztja szerint az Országgyűlés vonatkozó döntése „újabb súlyos állami diszkrimináció az LMBTIQ emberek ellen”.


„Ez a törvény ellentétes mindazzal, amit közös európai értékeinknek tekintünk”

– írta az Angela Merkel vezette szövetségi kormány államminisztere. Hozzátette: „Teljes szolidaritás és támogatás az LMBTIQ embereknek Magyarországon.”

Az ARD német országos közszolgálati televízió a tagesschau.de című hírportálján tudósítást és kommentárt is közölt az új törvényről. A kommentárban kiemelték: „meg kell hagyni, Orbán ért a negatív kampányhoz”, hiszen a homoszexualitást a pedofíliával „egy kalap alá vevő törvénycsomaggal több legyet üt egy csapással”, megalkot egy „új ellenségképet”, támadhatja Brüsszelt, „halászhat szavazatokat a szélsőjobbon” és megoszthatja a 2022-es parlamenti választáson egységesen induló ellenzéket.

(Kiemelt kép: EPA/OLIVIER HOSLET / POOL)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.