Nem vesz részt a Diana-szobor avatásán Károly herceg

Lehet, hogy feltépné a régi sebeket az esemény.

2021. június 29., 16:24

Szerző:

Károly herceg nem vesz részt a Diana-szobor avatásán csütörtökön, Skóciába utazik. A hercegnő az esemény napján, június elsején lenne 60 éves. A britek megdöbbentek a hír hallatán, rengetegen támadják. Egy a The Times című brit napilapnak nyilatkozó ismerős szerint azonban nem véletlen, hogy az egykori férj nem rója le tiszteletét a megemlékezésen. Úgy véli, az esemény régi sebeket téphetne fel nála, vegyes érzelmeket válthatna ki belőle. Hozzátette: Károly herceg Diana hercegnő halála óta megtartja magának az érzéseit – írta a Daily Mail.

A testvérek azonban férleteszik a köztük lévő feszültséget, mind a ketten beszédet mondanak majd. A Cambridge-i herceg, Vilmos a családjával együtt megtekintheti az emlékművet a Kensington-palota Sunken kertjében, mielőtt csatlakozik testvéréhez a hivatalos eseményen. Sussex hercege, Harry azonban egyedül érkezik a tengerentúlról a ködös Albionba, ugyanis felesége, Meghan Markle alig két hete adott életet második gyermeküknek, Lilibeth Diananak. Együtt utoljára 2017. július 1-jén tisztelegtek szeretett anyjuk előtt a sírjánál, a Northamponshire-i Althorp ház területén. Diana hercegnő 1997-ben vesztette életét, egy tragikus autóbalesetben.

(Kiemelt kép: Károly herceg maszkban. Fotó: AFP | Odd Andersen)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).