Nem találják Prigozsin holttestét, de a mobilja már megvan

Tíz holttestet találtak a Wagner vezérkarát szállító repülőgép lezuhanásának helyszínén, de Prigozsint nem sikerült közöttük azonosítani. 

2023. augusztus 24., 18:38

Szerző:

Jevgenyij Prigozsin telefonját találták meg az Embraer ERJ 135-ös repülőgép lezuhanásának helyszínén – írja a The Moscow Times Telegram-csatornája az al-Dzsazíra nyomán. Az arab nyelvű hírcsatornának nyilatkozó, a Wagnerhez köthető forrás elmondása szerint

Prigozsin holttestét egyelőre nem sikerült azonosítani a baleset helyszínén talált maradványok közül.

Egy, az Interfaxnak nyilatkozó mentős szerint 10 ember maradványait találták meg – ennyi utas volt a fedélzeten. A keresési művelet befejeződött.

(Kiemelt képünk: Emberek virágot helyeznek el és gyertyát gyújtanak Jevgenyij Prigozsin emlékére a Wagner központja előtti emlékműnél az oroszországi Szentpéterváron 2023. augusztus 24-én. Szerdán késő este megerősítették, hogy Jevgenyij Prigozsin, a Wagner félkatonai csoport vezetője a magánrepülőgép fedélzetén tartózkodott, amely lezuhant Oroszország északnyugati Tver régiójában, és mind a 10 utas meghalt. Köztük volt a Wagner társalapítója, Dmitrij Utykin is. Az orosz Szövetségi Légi Szállítási Ügynökség közleménye 10 nevet sorolt fel, köztük három személyzeti tagot, akik az Embraer típusú repülőgép fedélzetén tartózkodtak. Fotó: Stringer / Anadolu Agency / AFP)