Szupertitkosak a hétfői orosz-ukrán tárgyalások

Nem látni a békéhez való közeledést.

2022. március 21., 17:07

Szerző:

Folytatódtak hétfőn az ukrán és az orosz küldöttségek közötti béketárgyalások - közölte David Arahamija, az ukrán elnök mögötti Nép Szolgája párt frakcióvezetője, a kijevi delegáció tagja.

A hivatalos küldöttségek hétfőn délig másfél órán át tárgyaltak egymással, a nap további részében pedig munkacsoportokban folytatják az egyeztetéseket. A megbeszélések állásáról a politikus semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra.

Közben az orosz erők által megszállt dél-ukrajnai Herszonban erővel zavarták szét a helyiek Ukrajna-barát tüntetését, a jelentések szerint többen megsérültek, számuk egyelőre nem ismert. A Moszt helyi hírportál szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy a több száz tüntető ellen tömegoszlató gránátokat vetettek be az orosz csapatok.

Az Ukrajinszka Pravda saját forrásokra hivatkozva azt írta, hogy tüzet is nyitottak a demonstrálókra, a Moszt szerint a levegőbe lőttek. Herszonban a város elfoglalása óta szinte mindennap tüntetnek a helyiek az orosz megszállás ellen.
A nyugat-ukrajnai Rivne megyében két rakétacsapást mértek hétfőn egy katonai lőtérre. Áldozatokról egyelőre nincs információ. A dél-ukrajnai Odesszában hajókról nyitottak az orosz haditengerészet alakulatai tüzet a városra. A városi katonai adminisztráció vezetője a Telegram üzenetküldő portálon közölte, hogy több lakóházban károk keletkeztek, de áldozatok nincsenek.

(Emberek egy csoportja táblákkal és zászlókkal tiltakozik Oroszország ukrajnai inváziója ellen a Szabadság téren Tajpejben, Tajvanon, 2022. március 06-án. fotó: Walid Berrazeg / Hans Lucas / Hans Lucas / AFP)

Tegnap 20:27

Ismeretlen tettesek támadtak meg egy koszovói rendőrjárőrt vasárnapra virradóra, a tűzpárbaj még délután is tartott. Egy rendőr meghalt, egy megsebesült, és egy támadó is meghalt – közölte a pristinai belügyminisztérium.