Nem ért véget a bucsai horror

Újabb tömegsírt találtak a város közelében.

2022. június 14., 09:40

Szerző:

Az ukrán hatóságok közölték, hogy Bucsa közelében újabb civilek tömegsírjára bukkantak – írja a Gurdian nyomán a HVG.

A hét lelőtt civil holttestét Myrotske falu mellett találták meg. Az eddigi vizsgálatok szerint az áldozatok többségét megkínozták, a kezüket összekötözték és térden lőtték őket

– közölte Andrij Niebjtov, a kijevi régió rendőrfőnöke. A hatóságok jelenleg a helyszínen lévő holttestek exhumálásán, és az áldozatok azonosításán dolgoznak.

(Kiemelt kép: Iirina Venediktova, ukrán legfőbb ügyész nemzetközi sajtótájékoztatót tart Bucsában az ott elkövetett orosz atrocitások ügyében. / Fotó: Anatolii Siryk / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón, ahol a miniszterelnököt a találkozó előtt füttykoncerttel várták a tiltakozók.

2024. február 27., 12:22

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.