Nem ért véget a bucsai horror

Újabb tömegsírt találtak a város közelében.

2022. június 14., 09:40

Szerző:

Az ukrán hatóságok közölték, hogy Bucsa közelében újabb civilek tömegsírjára bukkantak – írja a Gurdian nyomán a HVG.

A hét lelőtt civil holttestét Myrotske falu mellett találták meg. Az eddigi vizsgálatok szerint az áldozatok többségét megkínozták, a kezüket összekötözték és térden lőtték őket

– közölte Andrij Niebjtov, a kijevi régió rendőrfőnöke. A hatóságok jelenleg a helyszínen lévő holttestek exhumálásán, és az áldozatok azonosításán dolgoznak.

(Kiemelt kép: Iirina Venediktova, ukrán legfőbb ügyész nemzetközi sajtótájékoztatót tart Bucsában az ott elkövetett orosz atrocitások ügyében. / Fotó: Anatolii Siryk / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

13:13

Nem vált be Vlagyimir Putyin orosz elnök számítása, a NATO és a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport nem vált megosztottá Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának hatására – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök vasárnap a G7 csoport németországi csúcstalálkozójának helyszínén, Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélésén.

12:15

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.

2022. június 26., 09:53

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.