Nem akar többet megjelenni a bíróságon Silvio Berlusconi

A volt olasz kormányfő ellen már nagyon régóta folyik eljárás. 

2021. szeptember 16., 20:51

Szerző:

A volt olasz miniszterelnök ellen a bunga-bunga néven elhíresült partik miatt folyik eljárás. Berlusconi azért nem akar többet személyesen megjelenni a bíróság előtt, mert a hatóság kötelező egészségügyi vizsgálat akarta alá őt venni. Erre a bíróság szerint azért lenne szükség, mert a politikus gyakori kórházi kezelései miatt el kellett halasztani a tárgyalásokat. 

A volt olasz kormányfő közleményében egyenesen „becsületsértőnék” nevezte a tényt, hogy pszichiátriai vizsgálat alá vetnék amiatt, hogy nem vesz részt a tárgyalásokon. Egyébként maga Berlusconi ügyvédje szerint is árt védencének, ha nem vesz részt az eljáráson személyesen. A legközelebbi tárgyalási napot november 17-re tűzték ki. Hatósági források szerint ezt sokkal korábbra szeretné hozni az ügyben eljáró bíró. 

Az Olaszországot négy cikluson keresztül irányító politikusnak azért kell bíróság elé állnia, mert még 2008 és 2009-ben olyan partikon vett részt saját rezidenciáin, ahol fiatal nőknek fizetett szolgáltatásaikért. A partik miatt több eljárás is indult. A jelenlegi tárgyalás 2017-ben kezdődött. Az eljárás jelenleg azért folyik, mert egy, az ügyben tanúskodó embert vesztegethetett meg Berlusconi. 

(Kiemelt kép: Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök várja a szavazás végeredményét az Európai Parlament új elnökére történő voksolás első fordulója után a parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 3-án. Fotó: Patrick Seeger / MTI/EPA)


    
    

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.