Nehéz lesz fizetni az orosz gázért, ha megvalósul az EU terve

Olyan orosz bankokra is kiterjesztené a szankciókat az Európai Unió, amelyeken keresztül az orosz olajért és gázért fizetnek a tagállamok. Ezt Ursula von der Leyen nyilatkozta egy német lapnak.

2022. április 18., 07:04

Szerző:

Az Európai Bizottság elnöke szerint a céljuk az Ukrajnát megtámadó Oroszország bevételeinek csökkentése – hangzott el az RTL Híradóban. Szijjártó Péter hétfőn beszélt arról, hogy az orosz Gazprombankon keresztül Magyarország akár rubelben is hajlandó fizetni az orosz gázért, ma azonban nem reagáltak a bizottsági elnök szavaira.


(Kiemelt kép: Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter Szentpéterváron 2021. június 3-án. Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)
 
 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.