Néhány éven belül a Facebookot is leuralhatja a Reddit

A vállalat vezetői a digitális tokenekben látják a jövőt, programozókat toboroznak.

2021. október 27., 09:09

Szerző:

Ugyan a Reddit közösségi oldal jelenleg még nem fér fel a tíz legnépszerűbb közösségi háló listájára, ez hamarosan megváltozhat, írja a haszon.hu. Egy friss bejelentés szerint ugyanis a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarják felépíteni, amelyhez az akcióterv már kész is van, a vállalat pedig már a napokban megkezdheti a nagyszabású toborzást.

A Reddit eleinte olyan közösségi oldalnak indult, mint bármelyik másik, azonban az évek során számos akció jelezte, itt többről van szó. Az egész a csőd szélén álló GameStop vállalattal kezdődött, amikor is a felhasználók megrohamozták a tőzsdét, és bevásároltak a cég részvényeiből, amelynek árfolyama így kilőtt, és megmenekült az összeomlástól. Azóta már az AMC-t és a különböző kriptovalutákat is megbolygatták, ami miatt kivívták a Wall Street-i tőzsde ellenszenvét is. Az oldal népszerűsége töretlen: az r/WallStreetBets Reddites alfórumot már több mint 11 millió ember követi. Emellett több kriptovaluta is saját „alreddittel" rendelkezik, amelyek több százezer, de sok esetben több millió feliratkozóval büszkélkedhetnek.

A Reddit vezetői a digitális tokenekben látják a jövőt, ugyanis egy olyan, NFT-alapú piactét létrehozását jelentették be, amely lehetőséget biztosít a felhasználóknak digitális termékek létrehozására, vásárlására, eladására és használatára. A cég a projekt megvalósításához több éves backend fejlesztői tapasztalattal rendelkező vezető mérnököket toboroz, akik feladata a háttérszolgáltatások megtervezése, felépítése és eljuttatása lesz felhasználókhoz. A cég év eleje óta már 410 millió dollárnyi tőkét vont be a Fidelity segítségével, ez az összeg várhatóan 290 millió dollárral fog nőni hamarosan. A Reddit értéke idén februárban elérte a hatmilliárd dollárt, az új tőkebevonással a platform értéke pedig nem kizárt, hogy 10 milliárd dollár körül mozoghat majd.

(Kiemelt kép: Lionel BONAVENTURE / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.