Négy hete emelkedik a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Múlt héten nyolc százalékkal emelkedett, és a hét nap összességében megközelítette a félmilliót.

 

2021. április 13., 09:03

Szerző:

A tagállamok közül Michiganben a legmeredekebb az emelkedés, és ott nőtt a legjobban a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma is: hétfőn már négyezer közelébe ért, amivel meghaladta a decemberi csúcsot – áll a Reuters hírügynökség saját elemzésében. A fertőzések 39 százaléka az úgynevezett brit vírusvariáns számlájára írható. A járvány azután kezdett ismét erősödni Michiganben, hogy a tagállam enyhített a ragály fékezését célzó korlátozásokon.

Az Egyesült Államok egészében a koronavírus halottainak száma csökken: a múlt héten hét százalékkal kevesebben vesztették életüket a kórokozó miatt, összesen 5325-en. A múlt héten a kórházba került covidos betegek száma ugyanakkor átlagosan hat százalékkal emelkedett. A növekedés második hete tart. Az oltási kampány viszont jól halad, már hetedik hete rekordról rekordra. Immár a teljes lakosság 36 százaléka kapott legalább egy oltást, 22 százalék pedig teljesen be van oltva a koronavírus ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció: Az asztalon elhelyezett műanyag védőpanelekkel előzik meg a koronavírus-fertőzés terejdését a tanulók között egy iskola ebédlőjében a koronavírus-járvány miatt bevezetett távoktatást követő első tanítási napon Kansas Citybe, 2021. március 31-én. Fotó: MTI/AP | Charlie Riedel)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.