Ez derült ki a Homonnay Gergely halálát vizsgáló nyomozásról

Büntetőeljárás keretében vizsgálják a politikai aktivista halálát.

2022. január 11., 19:14

Szerző:

Az olasz hatóságok megerősítették, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát. A magyar aktivista és közíró egyelőre tisztázatlan körülmények között halt meg január 1-én egy római gőzfürdőben.

Bár a Telex további részleteket is szeretett volna megtudni a római ügyészségtől, ezt a választ kapták: 

„Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik”.

A 168 beszámolt az olasz sajtó azon állításairól is, amely szerint Homonnayt ruhátlanul találták meg egy privát klubban, ahol egy ideje tag volt, és fehér port is találtak az öltözőjében. Az aktivista ügyvédje, Marczingós László ugyanakkor óva intett attól, hogy a sajtóban megjelenő híreket bárki is készpénznek vegye. A jogi képviselő ugyanis azt a választ kapta az olasz nyomozóktól, hogy nem mindenben helytállóak a helyi média híresztelései.

A 168  azt is megírta, hogy az első hírek szerint Homonnaynak a szív és a keringés leállása okozta a halálát, a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt pedig eljárás indult, az viszont csak most derült ki, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják a tragédiát. Azt, hogy a nemrégiben rákos megbetegedésből felgyógyult író kábítószerrel élt volna, ügyvédje, barátai és családja is cáfolták. Ugyanakkor Magyarországon összeesküvés-elméletek is elterjedtek a közismert és erőteljes politikai nézeteiről elhíresült aktivista halálának okáról.

(Kiemelt képünk: Homonnay Gergely és macskája, Erzsi. Forrás: Instagram)