Napokon belül kitörhet a Mayon

2018. január 22., 14:18

Szerző:

Négyes fokozatúra emelték a Fülöp szigeteken fekvő Mayon vulkán nyolc kilométeres körzetének riasztási szintjét, ami azt jelenti, akár napokon belül veszélyes kitörésre számítanak a szakemberek - írja a Híradó honlapja.

A Mayon  hétfőn hatalmas hamufelhőt és szürke füstcsíkokat bocsátott ki, ezért a hatóságok megemelték a térségre érvényes riasztás szintjét. A környékbelieket a Twitteren figyelmeztették a veszélyre.

A turisták és hegymászók körében népszerű tűzhányó az elmúlt ötszáz évben mintegy ötvenszer tört ki, többször erőteljesen – szakértők most akár néhány napon belül bekövetkező heves kitöréstől tartanak.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.