Nagyszabású dróntámadás érte Ukrajnát

Nagyszabású, energetikai létesítményekre célzott dróntámadásról számolt be az ukrán légvédelem.

2022. december 29., 08:58

Szerző:

Újabb nagyszabású orosz dróntámadás érte szerda este Ukrajna déli és keleti részeit – közölte a déli légvédelmi parancsnokság csütörtök hajnalban a Facebookon. A tájékoztatás szerint Dnyipro térségében öt, Harkivnál pedig 13 iráni drónt lőtt le a légvédelem. A drónokat az orosz támadók energetikai infrastrukturális létesítményekre irányították. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti videoüzenetében, nagyrészt politikamentes beszédben, egymás támogatására, a felebaráti szeretet gyakorlására hívta fel honfitársait. Arra kérte őket, hogy különös figyelemmel legyenek azokra a családokra és szülőkre, akiknek valamelyik hozzátartozója, gyereke a fronton harcol.

(Kiemelt képünk illusztráció. Füst száll fel egy épületből egy dróntámadás után Kijevben 2022. október 17-én. Fotó: Yasuyoshi CHIBA / AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).