Nagyon beindult a járvány Romániában

Bukarest és három megye is a piros zónában. 

2021. szeptember 23., 17:28

Szerző:

Az elmúlt nap során Bukarestből 962, Temesből 492, Kolozs és Ilfov megyéből pedig 300 feletti új fertőzöttet regisztráltak, írja a transindex. A legkevesebb új esetet Tulcea, Hargita és Kovászna megyéből jelentették, ahol bőven száz alatt volt a pozitív tesztek aránya. 

A főváros továbbra is a piros zónában van, mivel 3,65 ezrelékes fertőzöttségi rátával rendelkezik. Az első helyen továbbra is Ilfov megye áll, mert az ezer lakosra jutó esetszám elérte a 3,98 ezreléket. Temes és Szatmár megye is a piros zónában tartózkodik jelenleg. Nemrég új rekordot is döntött az új megbetegedések száma, ugyanis az elmúlt huszonnégy órában 7095 új esetet regisztráltak. 

A szomszédos országban jelenleg 9078 személy szorul kórházi ápolásra, közülük 1067-en intenzív terápiás ellátásra szorul. A kiskorú páciensek száma is nőtt, ugyanis 244 gyermeket ápolnak kórházakban. Közülük 16-an intenzív osztályon fekszenek. 

(Kiemelt kép: A román elnöki hivatal által közreadott képen Klaus Iohannis román államfőt beoltja a Pfizer-BioNTech cégek koronavírus elleni vakcinájával egy nővér a bukaresti Dr. Carol Davila Központi Katonai Egyetemi Kórházban 2021. január 15-én. Fotó: MTI/EPA)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.