Műholdról is jól látható hosszúságú lövészárkot ástak az oroszok

Bő hetvenkét kilométer hosszú lövészárkot ástak az orosz erők a megszállt zaporizzsjai területen.

2023. április 11., 16:04

Szerző:

A műholdról is jól látható árok az ukrán ellentámadás elleni védelemre szolgál, mivel Oroszország attól tart, hogy Kijev újabb területeket nyer majd vissza.

A hadisánccal kapcsolatban az Index hivatkozik a Daily Mail beszámolójára. Ez utóbbiból megtudhatjuk, hogy a Sentinel–2 műhold által rögzített árok a frontvonaltól 80 kilométere húzódik, és a nyugati Melitopol közelében található Szemenyivka falu határától egészen a keleti Primorszkij körzetig ér.

Információk szerint a lövészárkot tavaly szeptemberben kezdték el ásni két irányból, a jelentések szerint alulfizetett kirgizisztáni bérmunkások segítségével. Az objektumhoz árokpartokat, páncéltörő állásokat is kialakítottak.

A Daily Mail úgy véli, hogy a lövészárok az ukrajnai invázió kudarcának a beismerése.

Minderre Ukrajna részéről csak annyit reagáltak, hogy ez lesz az oroszok egyetlen sikere a háborúban. Legyenek rekorderek a lövészárkokból – idézte a Dél-ukrajnai Honvédség Közös Koordinációs Sajtóközpontját vezető Natalja Gumenjuk szavait az Index.

(Kiemelt kép: az orosz lövészárok légifelvétele Anton Gerashchenko, Ukrajna korábbi belügyminiszter-helyettesének Twitter-oldalán)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.