Műholdfelvételeken is látható, hogyan menekülnek az emberek Oroszországból

Csak az orosz-grúz határon 16 kilométeres a kocsisor.

2022. szeptember 27., 10:24

Szerző:

A Maxar Technologies nevű vállalat által közzétett műholdfelvételek szerint 16 kilométeres sorban álltak az orosz–grúz határon azok a járművek, amelyek el akarták hagyni az országot, írja az Index. 

A Maxar szerint a felvételek még vasárnap készültek. Drónfelvételeken az is látható, hogyan néz ki a menekülés közelebbről. 

Videofelvétel is készült a történésekről:

 

A Novaja Gazeta nevű független orosz lap szerint már több mint 261 ezren hagyták el az országot. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Orosz háború és mozgósítás ellenes tüntetőt hurcolnak el a rendőrök Moszkvában. 2022. szeptember 21-én, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette a részleges mozgósításról hozott rendeletének érvénybe lépését, több városban történtek tüntetések, megmozdulások. Fotó: ALEXANDER NEMENOV / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.