Műholdfelvételeken az elpusztult Mariupol

Az űrből is látni, ahogy ételért állnak sorba a romok között. 

2022. március 30., 10:22

Szerző:

Újabb műholdfelvételeket tett közzé a MAXAR Technologies a szinte a földdel egyenlővé tette kikötővárosról, melyeken látszik a pusztulás mértéke, az ételért sorba álló emberek és a városi színház is, amelyet annak ellenére bombáztak le, hogy a levegőből is jól látható módon jelezték, hogy annak pincéjébe menekítették a gyerekeket a bombázások elől.

A városban történtekről Volodimir Zelenszkij korábban úgy fogalmazott, hogy „Amit az orosz erők Mariupolban művelnek, az emberiesség elleni bűntett, amely a világ szeme előtt zajlik”, aki szerint a támadások „brutalitása borzalmasabb annál is, mint amit a második világháborúban láttunk”.


(Kiemelt képünk: A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvétel megsemmisült lakóépületekről a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. március 29-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/MAXAR TECHNOLOGIES)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.