Hotelvárost épít a horvát tengerparton Mészáros Lőrinc cége

Az eddig ott álló kórházat már a földdel tették egyenlővé. 

2022. január 20., 17:09

Szerző:

Élesbe fordult a kivitelezés, megjelentek a munkagépek a helyszínen és a korábban a területen működő kórház eltakarítását követően láthatóvá vált a Mészáros család tulajdonában lévő Talentis Group horvátországi hotel-projektjének gigantikus mérete – áll Gér Mihály ellenzési politikus Facebook-bejegyzésében.

A bejegyzés szerint Mészáros 18 milliárd forintból hotelt épít a horvát tengerparton, a korábbi Habsburg üdülőváros, Abbázia (Opatija) szomszédságában. A politikus kitér arra is, hogy nem csak egy hotelről van szó, hanem egyenesen egy hotelvárosról, „80 szobás ötcsillagos luxushotellel, uszodával, 12 luxusvillával, szökőkutakkal tarkított főtérrel, boltokkal és egy külön gyaloghíddal, amely közvetlen összeköttetést biztosít a hotelváros és a tengerpart között” – olvasható a bejegyzésben. 

Mészáros Lőrinc nem csak itthon ismert személyiség, a horvát média is felfigyelt rá. A helyi lapok a térség egyik ismert befektetőjeként mutatják be, aki elkötelezett a horvátországi turisztikai üzletág fejlesztésében. Mivel gyakori vendég a Fiumében, így jövőben biztos további gigaprojektekre számíthatnak a szomszédunkban. 

(Kiemelt képünk: Gér Mihály Hivatalos Facebook-oldala) 

16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.