Hotelvárost épít a horvát tengerparton Mészáros Lőrinc cége

Az eddig ott álló kórházat már a földdel tették egyenlővé. 

2022. január 20., 17:09

Szerző:

Élesbe fordult a kivitelezés, megjelentek a munkagépek a helyszínen és a korábban a területen működő kórház eltakarítását követően láthatóvá vált a Mészáros család tulajdonában lévő Talentis Group horvátországi hotel-projektjének gigantikus mérete – áll Gér Mihály ellenzési politikus Facebook-bejegyzésében.

A bejegyzés szerint Mészáros 18 milliárd forintból hotelt épít a horvát tengerparton, a korábbi Habsburg üdülőváros, Abbázia (Opatija) szomszédságában. A politikus kitér arra is, hogy nem csak egy hotelről van szó, hanem egyenesen egy hotelvárosról, „80 szobás ötcsillagos luxushotellel, uszodával, 12 luxusvillával, szökőkutakkal tarkított főtérrel, boltokkal és egy külön gyaloghíddal, amely közvetlen összeköttetést biztosít a hotelváros és a tengerpart között” – olvasható a bejegyzésben. 

Mészáros Lőrinc nem csak itthon ismert személyiség, a horvát média is felfigyelt rá. A helyi lapok a térség egyik ismert befektetőjeként mutatják be, aki elkötelezett a horvátországi turisztikai üzletág fejlesztésében. Mivel gyakori vendég a Fiumében, így jövőben biztos további gigaprojektekre számíthatnak a szomszédunkban. 

(Kiemelt képünk: Gér Mihály Hivatalos Facebook-oldala) 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.