Mint a Mandalorianban: jetpackkel repült egy brit tengerészgyalogos

Supermant meghazudtoló módon repült át egy motorcsónakból egy hadihajó fedélzetére a kísérleti sugárhajtóműves hátizsákkal.

2021. május 4., 14:06

Szerző:

A repülés egészen új módszerét teszteli a brit tengerészgyalogság – írja a futurism.com-ra hivatkozva a hvg.hu.

A jetpackkel végrehajtott repülési kísérletekről a Gravity Industries cég tett közzé egy videót, amin az látható, ahogy egy katona egy csónakról átrepül egy hajóra. A művelet a felvétel szerint fegyverrel is sikerült, ami új távlatokat nyithat a gyors katonai támadások kivitelezésében.

A Gravity ruhája négy karra és hátra szerelt sugárhajtóművet használ, amelyek összesen több mint 1000 lóerős tolóerőt termelnek. Ugyanilyen ruhát viselt 2019-ben a Gravity alapítója, Richard Browning is, aki megdöntötte saját sebességi világrekordját, amikor az angliai Brighton Pier felett repülve egy hajszállal több, mint 85 mérföld/órát ért el.

A gyártó az Egyesült Királyság mentőszolgálataival is együttműködik, hogy a mentősök rekordidő alatt elérhessék a távoli, nehezen megközelíthető helyeket.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.