Milliókat fenyeget villámárvíz három amerikai államban, szükségállapotot hirdettek (Videó)

Akkora mennyiségű eső zúdult New York utcáira, hogy szinte teljesen megbénította a várost.

2023. szeptember 29., 19:35

Szerző:

Helyi idő szerint péntek reggel óta 23 millió embert fenyeget hivatalosan is árvízveszély New Jersey, New York és Connecticut állam egyes részein. Kathy Hochul New York-i kormányzó szükségállapotot hirdetett New Yorkban, Long Islanden és a Hudson-völgyben. Arra kérte az embereket, ha tehetik, maradjanak otthon – olvasható az NBC News oldalán.

Villámárvizekre vonatkozó figyelmeztetés van érvényben Brooklyn, Queens, Manhattan és New Jersey egyes részein a már bekövetkezett vagy a küszöbön álló esőzések miatt.

A LaGuardia repülőtér, New York városának egyik legnagyobb repülőtere bejelentette, hogy további értesítésig bezárta az A terminált, amely a Frontier és a Spirit légitársaságokat szolgálja ki. A FlightAware szerint jelenleg a LaGuardia rendelkezik a legtöbb járattörléssel és késéssel világszerte.

A heves esőzések kimosták a Manhattant a várostól északra fekvő elővárosi vasúti síneket is.

(Kiemelt kép: Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY /  AFP)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.