Milliókat fenyeget villámárvíz három amerikai államban, szükségállapotot hirdettek (Videó)

Akkora mennyiségű eső zúdult New York utcáira, hogy szinte teljesen megbénította a várost.

2023. szeptember 29., 19:35

Szerző:

Helyi idő szerint péntek reggel óta 23 millió embert fenyeget hivatalosan is árvízveszély New Jersey, New York és Connecticut állam egyes részein. Kathy Hochul New York-i kormányzó szükségállapotot hirdetett New Yorkban, Long Islanden és a Hudson-völgyben. Arra kérte az embereket, ha tehetik, maradjanak otthon – olvasható az NBC News oldalán.

Villámárvizekre vonatkozó figyelmeztetés van érvényben Brooklyn, Queens, Manhattan és New Jersey egyes részein a már bekövetkezett vagy a küszöbön álló esőzések miatt.

A LaGuardia repülőtér, New York városának egyik legnagyobb repülőtere bejelentette, hogy további értesítésig bezárta az A terminált, amely a Frontier és a Spirit légitársaságokat szolgálja ki. A FlightAware szerint jelenleg a LaGuardia rendelkezik a legtöbb járattörléssel és késéssel világszerte.

A heves esőzések kimosták a Manhattant a várostól északra fekvő elővárosi vasúti síneket is.

(Kiemelt kép: Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY /  AFP)

09:57

Az Egyesült Királyság forradalmasította az AIDS-tesztelést. Egy új technológiának köszönhetően olcsón és gyorsan ki lehet mutatni a vírust egy egyszerű vérvizsgálat során. A brit egészségügyi szervezet az NHS úgy döntött, hogy kísérleti jelleggel, minden balesetire bekerülő beteget szűrni fognak HIV-re is. Kivétel, ha a páciens külön kéri ennek mellőzését. Sir Elton John is felszólal a brit parlamentben, ahol a program folytatására biztatja a honatyákat.

09:42

Több mint öt órán át tartó, mintegy négyezer kilométeres repülőút után megérkezett az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri szintű tanácskozására Szkopjéba Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.