Világszerte leálltak a Microsoft szolgáltatásai

Komoly technikai problémákkal küzd a Microsoft szovfterfejlesztő cég – a Downdetector.com adatai szerint a felhasználók világszerte tapasztalnak leállásokat. Nem tudnak hozzáférni az Outlookhoz vagy a Teamshez, illetve az Xbox Livehoz is.

2023. január 25., 14:03

Szerző:

Németországban és Indiában is több ezer felhasználó számolt be nehézségekről – foglalta össze a Bild cikkét a Blikk. A Microsoft nem közölte, hogy pontosan hány felhasználót érinthet az üzemzavar, de a már említett országokon kívül az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Nagy-Britanniából és az Egyesült Arab Emírségekből is súlyos kiesésekről adtak hírt. 

A Microsoft felhőszolgáltatásait nem csak a vállalat saját fiókjai, hanem számos start-up és nagyvállalat is használják. A Teams kommunkációs program például az elmúlt években folyamatosan új felhasználói rekordokat állított fel, 2022-ben 270 millió ember dolgozott a szoftverrel.

A világméretű fennakadás néhány nappal azután következett be, hogy a technológiai vállalat bejelentette: a következő hónapokban 10 ezer alkalmazott elbocsátását tervezi. Ehhez hasonló nagyszabású elbocsátások már tavaly is történtek a Microsoftnál.

(Kiemelt képünk: A Microsoft Teams logója látható ezen a fotóillusztráción a lengyelországi Varsóban 2023. január 25-én. Fotó: Jaap Arriens/NurPhoto)