Közel húszezer embert telepítettek ki Mianmarban az áradások miatt

Több mint 18 ezer embert helyeztek el menedékhelyeken Mianmarban déli Kajin államában a folyók áradása miatt – jelentette az állami MRTV televízió.

2023. augusztus 11., 08:59

Szerző:

Mianmar folyói, köztük a Tanluin (tibeti nevén Nu) is kiáradt, a székvárost, Hpa-ant, valamint Mon állam fővárosát összekötő főút egyes szakaszait elöntötte a víz – közölte Kajin állam szóvivője.

A mianmari meteorológiai és vízügyi minisztérium beszámolója alapján az ország hat folyója szerda délután átlépte a veszélyességi küszöböt. Bago régió alacsonyan fekvő területeiről sok embert magasabban fekvő területeken épült kolostorokba és menedékhelyekre költöztettek.

(Kiemelt kép: illusztráció. A 2018. augusztus 22-én készült képen egy gyermek látható, amint Mianmar leghosszabb folyójában, az Irrawaddy folyóban fürdik Shwelaung körzetében, Irrawaddy régióban. Fotó: Ye Aung THU / AFP)

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.