Merkel: Putyinnak csak az erő számít

Angela Merkel megvédte a poliitkáját, és szerinte a minszki megállapodással Ukrajna időt nyert a felkészülésre.

2022. november 25., 08:52

Szerző:

Angela Merkel volt német kancellár tavaly nyáron megpróbált összehívni egy orosz-francia-német csúcstalálkozót, de már nem volt elég ereje ahhoz, hogy saját akaratát érvényesítse – derült ki a volt német kancellár Spiegelnek adott interjújából, melyet az RTL szemlézett.

„Mindenki tudta, hogy ősszel távozom” – fogalmazott. Utolsó moszkvai látogatása tavaly augusztusban volt, és akkor már egyértelmű volt, hogy hatalompolitikai szempontból elvesztette az erejét. Márpedig Putyinnak csak az erő számít – tette hozzá.

Úgy vélte: a minszki egyezménnyel időt nyert Ukrajna a háborúra való felkészülésre.

(Kiemelt kép: Angela Merkel német kancellár beszél a német parlamenti alsóház, a Bundestag ülésén Berlinben 2020. december 9-én. MTI/EPA/Hayoung Jeon)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.