Mérföldeken át áztatta a tökét egy nebraskai férfi

Hatvanadik születésnapját ünnepelte a tökös Guiness rekord kísérlettel.

2022. augusztus 30., 15:01

Szerző:

A nebraskai Bellevue városban élő Duane Hansen kedves hobbija az óriás zöldségek termesztése, így hatvanadik születésnapja alkalmából elhatározta, hogy felállítja az óriástökből vájt csónakázás új Guiness rekordját. Ezzel a tervvel még a kísérlet hitelesítésére felkért tisztségviselőket is meglepte, mivel ők eredetileg azt hitték, hogy csak a több száz kilós zöldséget akarja elúsztatni a Missouri folyón.

Hansen nem teketóriázott, Bellevue-ben vízre tette tökét, és nagyjából 61 kilométert evezett, hogy kiköthessen Nebraska Cityben. A bolondos szülinapi ünneplésről Bellevue város is beszámolt a Facebookon.

A Telex cikkében elárulta, hogy a tökben hajózás korábbi rekordja 25,5 mérföld, vagyis körülbelül 41 kilométer - vagyis Hansen teljesítménye messze túlszárnyalja az előző tökhajózási csúcsot. A Guiness Records szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy Hansen kérelme beérkezett hozzájuk, de egyelőre még várják a bizonyítékokat, amelyek alapján hitelesíteni tudják az elismerésre méltó teljesítményt.

(Kiemelt képünk: Duane Hansen általa növesztett és kivájt tökcsónakjában, Bellevue-ben, 2022. augusztus 29-én. Forrás: City of Bellevue, Nebraska Facebook)