Megtámadták a miniszterelnök villáját a Greenpeace aktivistái

A brit miniszterelnök Kaliforniába repült családi nyaralására, amikor azt a hírt kapta, hogy a Greenpeace aktivistái felmásztak yorkshire-i villájára, és fekete szövetbe burkolták azt. Ezzel tiltakozásukat szerették volna demonstrálni az olaj- és gázfúrás kiterjesztése ellen.

2023. augusztus 3., 20:43

Szerző:

A Greenpeace négy aktivistája mászott fel Rishi Sunak brit miniszterelnök yorkshire-i villájára csütörtökön és beburkolták az egészet  „olajfekete szövetbe” burkolták azt. A zöld aktivisták ezt a módját választották, hogy tiltakozzanak az olaj- és gázfúrás kiterjesztése ellen – írja az Index

Ezzel egy időben két másik aktivista a helyszínen egy „Rishi Sunak – Olajprofit vagy a jövőnk?” feliratú transzparenst bontott ki a ház előtti fűre. Sunak nem tartózkodott a birtokon, szerdán elutazott Amerikába, családi nyaralásra. A miniszterelnök távolléte alatt Oliver Dowdenre marad az ország működtetése. Az észak-yorkshire-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy tisztejeik a helyszínen vannak és kezelik a helyzetet. 

A felháborodást az váltotta ki, hogy Sunak a héten bejelentette, hogy „maximálisan kihasználja” az északi-tengeri lehetőségeket, mivel ígéretet tett arra, hogy kiáll az olaj- és gázipar mellett.

(Kiemelt képünkön a Greenpeace aktivistái tartják a feketet szövetet  „Rishi Sunak – Olajprofit vagy a jövőnk?” felirattal. Fotó: Greenpeace UK Facebook oldala)